Şcoala de vară în domeniul teologiei ortodoxe şi istoriei, pentru elevii cu risc de abandon

Arhiepiscopia Iașilor Iulie 28, 2021   Autor: Tudorel Rusu

Cei 50 de elevi selectați din liceele eligibile pentru a primi finanțare prin schema de granturi ROSE, aflați în situații de risc, participă în această perioadă la diverse activităţi menite a stimula și consolida motivația de a continua studiile superioare, în armonie cu profilul cognitiv al fiecărui elev şi cu aspirațiile de dezvoltare profesională.

Concret, elevii participă la cursuri din domeniile Teologie şi Istorie, susţinute de profesorii facultăților implicate, prin intermediul cărora se pot familiariza cu specificul domeniilor şi conştientiza exigențele de calitate specifice pregătirii universitare. Prin intermediul atelierelor de lucru, elevii au posibilitatea de a-şi dezvolta abilitățile de comunicare orală şi în scris, dar şi de a deprinde sau îmbunătăți abilități digitale. O atenție deosebită se acordă activității de consiliere profesională şi de orientare în carieră, prin care elevii beneficiază de asistență de specialitate pentru a decide, în mod informat şi corect, viitorul parcurs universitar, în acord cu aspirațiile şi cu potențialul propriu de cunoaştere. Nu lipsesc activitățile recreative şi culturale, precum vizite la muzee, la Biblioteca Centrală Universitară, la Ateneul Iaşi, sau excursiile tematice la Baza de cercetare arheologică „Acad. Mircea Petrescu-Dîmbovița” din Cucuteni.

Proiectul ROSE este promovat de comunitatea academică a facultăților de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” și Istorie şi are drept scop crearea unei experiențe universitare timpurii pentru 150 de elevi înscrişi în clasele terminale din liceele eligibile din cadrul schemei de granturi pentru Universităţi-SGCU-PV.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri