Revedere de 10 ani la Liceul Teologic Ortodox de la Mănăstirea Agapia

Arhiepiscopia Iașilor August 19, 2019

Programul a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii oficiată de pr. prof. Vasile Smău, pr. prof. Mihai Surugiu și pr. Alexandru Câmpan. Răspunsurile la strană au fost date de către absolventele: Ancuța Apopei (Cazmir), Cristina-Nicoleta Bontea (Florea), Iuliana Sănduleanu (Huțanu), Teodora Barbu (Ioniță), Oana Nechifor, Iuliana-Daniela Câmpan (Ploscaru), Delia Sănduleanu (Tarantuș), Victoria Balmuș (Scripnic) și Geanina Scoipan (Timofte). După Sfânta Liturghie s-a oficiat slujba de Te Deum și slujba de pomenire pentru profesorii trecuți la cele veșnice.

Întâlnirea a continuat cu „ora de dirigenție”, plină de emoție și sfaturi, susținută de maica dirigintă, monahia Atanasia Coman și de „strigarea catalogului”. Apoi, fiecare absolventă și-a prezentat activitatea și realizările din ultimii zece ani. Ne-am bucurat, astfel, să descoperim câte binecuvântări a revărsat asupra noastră Dumnezeu, dăruindu-ne atât împlinirea în cadrul vieții de familie, cât și realizări nenumărate pe plan profesional. Bucuria a fost întregită de prezența alături de noi a profesorilor: pr. prof. Vasile Smău, pr. prof. Mihai Surugiu, prof. Mihaela Drăgănescu și prof. Virginia Moșneagu, care ne-au pus la suflet fiecare câte un cuvânt, însoțit de urări pentru viitor.

La ceas aniversar, dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra noastră, pentru binecuvântarea de a ne aduce împreună și ne îndreptăm recunoștința spre toți profesorii noștri, care au clădit fiecare în parte și cu toții laolaltă la temelia a ceea ce suntem fiecare dintre noi astăzi. (Geanina Scoipan, absolventă a Liceului Teologic Ortodox Cuvioasă Parascheva, Agapia, promoția 2009)

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri