Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova

Arhiepiscopia Iașilor August 22, 2019

Toți invitații din acest an s-au dorit a fi oameni care prin cuvântul lor pot stârni curiozitate, stimulându-i pe tineri să se implice în viața societății și îndemnându-i pe aceștia să facă, în primul rând, o schimbare în viețile lor pentru a putea face mai târziu o schimbare în comunitățile în care trăiesc.

Ediția de anul acesta are ca temă „Tânărul în cetate”, subiect ce va fi dezbătut în cadrul a șase conferințe de tip TEDx și a sesiunilor de lucru. Tinerii vor avea ocazia să afle răspuns la propriile întrebări referitoare la rolul lor în societatea contemporană și despre cum puterea unei singure persoane poate ajuta la evoluția unei întregi societăți. Tema din acest an are la bază cartea „Creștinul în cetate”, al cărei autor este prof. Adrian Papahagi. Domnia sa, alături de alte personalități prezente: Pr. Visarion Alexa, Anamaria Popa, Mihăiță Neșu, Arhim. Nicodim Petre și Maica Siluana Vlad ne vor încredința că, tânărul a fost mereu cel care poate schimba sau poate stagna evoluția lumii în care trăiește.

În programul întâlnirii, tinerii au un răgaz de câteva ore în care să descopere tainele orașului gazdă, înainte de conferința cu nume omonim temei și concertului, susținut de Ansamblul de muzică veche Anton Pann. Fiind un eveniment al întregului oraș, așteptăm ieșenii și pe toți cei care vor să se bucure alături de noi la acest eveniment, sâmbătă, 24 august a.c., începând cu orele 18:00, în Grădina Palas.

ITOM 2019 se va încheia în ziua de 25 august cu Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Mitropolitană (09.00-12.00).

Organizatori: Arhiepiscopia Iașilor prin Departamentul Misiune pentru Tineret, ASCOR și ATOR Iași.

Parteneri principali: Secretariatul de Stat pentru Culte, Primăria Iași, Consiliul Județean Iași, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi, Serviciul Județean de Ambulanță, Inspectoratul Județean de Jandarmi, doxologia.ro, Trinitas TV, Icreate Media, Rofilco.

(Comunicat de presă)

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri