Adormirea Maicii Domnului, hramul parohiei noastre

Viața parohiei August 15, 2013

             În fiecare an, ziua de 15 august ne aduce în suflet o mare bucurie duhovnicească.

            Sărbătorim la această dată Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mare, cum se mai spune pe alocuri.

            În plus pentru noi, credincioșii parohiei Ipatele, bucuria este sporită prin faptul  că biserica noastră unde ne purtăm pașii la rugăciune în duminici și sărbători este ocrotită de Maica Domnului, hramul fiind  chiar Adormirea Maicii Domnului.

            Ca în fiecare an, am așteptat cu mare bucurie sosirea acestei sărbători.

            În ajunul acestei mari sărbători, miercuri 14 august la ora 17.00, am săvârșit Prohodul Adormirii Maicii Domnului  unită cu slujba Vecerniei împreună cu Litia, cu un sobor de preoți din satele învecinate: Pr. Papă Teodor de la parohia Cuza-Vodă, Pr. Nică Marius, de la parohia Bâcu, Pr. Vitel Pavel, de la parohia Drăguşeni, Pr. Fingher Ioan-Alexandru de la parohia Freciugi şi Pr.Dan-Florin Buţincu de la parohia Brustureţ.

            A doua zi săvârșim Utrenia și Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

            Maica Domnului este mult iubită şi îndrăgită de oameni, dovadă fiind faptul că la slujbă au fost prezenţi credincioşi şi din alte sate sau oraşe, care au venit să aducă mulţumire Maicii Domnului pentru toate binefacerile primite, şi pentru a serba această sărbătoare în familie.

            Dumnezeu, prin mijlocirile Maicii Domnului, să binecuvinteze pe toţi ostenitorii, ajutatorii, închinătorii şi slujitorii parohiei noastre şi pe toţi cei care au ajutat la buna desfăşurare a hramului nostru!